Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Cuvinte-cheie

Ultimele subiecte
» biletul zilei 14/08/2016
Dum Aug 14, 2016 7:49 am Scris de ony

» biletul zilei 07.08.2016
Dum Aug 07, 2016 10:16 am Scris de ony

» Pui cu masline
Dum Aug 07, 2016 9:42 am Scris de ony

» Lasagne delicioase cu ciuperci
Dum Iul 31, 2016 8:42 am Scris de ony

» biletul zilei 31.07.2016
Dum Iul 31, 2016 7:13 am Scris de ony

» Clatite marocane
Sam Iul 30, 2016 1:44 pm Scris de ony

» Prima supa (dupa 4 luni)
Vin Iul 29, 2016 6:57 pm Scris de ony

» Ciorba de rosii cu orez (dupa 8-9 luni)
Lun Iul 25, 2016 9:27 pm Scris de ony

» si acum o variatiunea a TORTILLA DE PATATAS
Dum Iul 24, 2016 3:03 pm Scris de ony

Iunie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Calendar Calendar

Cei mai activi postatori ai lunii


Clatite marocane

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Clatite marocane

Mesaj Scris de ony la data de Sam Iul 30, 2016 1:44 pm

Clatite marocane







Se pot face umplute sau se pot manca simple. In cazul in care se fac
umplute, umplutura trebuie sa fie gatita inainte de a fi pusa in turta. In
algeria au ca obicei sa le umple cu ceapa pestisori calita cu putin suc de
rosii si multe condimente

Va trebuie :300 g semoule (in dictionar e tradus grish)(opinie de la
Ana:Andreea, nu e griş, e făina din grâu dur care măcinată gros e griş dar
care în cazul tău e măcinată fin, nu poate ieşi aşa un aluat din 300 de gr
de griş şi 150 de făină) ,150 g faina alba,aprox 250 ml apa foarte
calda,foarte putina drojdie, putin mai mult de jumatate de lingurita (nu
are rol ca sa creasca aluatul, numai sa il faca elastic),1 lingurita zahar,1
lingurita sare

Se amesteca faina cu grisul si sarea peste care se pune drojdia dizolvata
cu zaharul si se adauga 100 ml apa pentru inceput. Se amesteca, la
inceput aluatul se imprastie nu va faceti griji ca trebuie framantat mult.
Cand vedeti ca aluatul e tare mai adaugati apa insa putin cate putin caci
grisul nu se umfla repede. Trebuie framantat mult pana ce grisul a
absorbit apa deajuns si aluatul e elastic, nici prea moale si nici nici prea
tare.Aluatul la inceput Si la sfarsit Se imparte aluatul in 6
bilute cat mai egale si se lasa pe masa unsa cu ulei Intr-un
castronel topim 200 g unt cu 1 pahar ulei Ungem bine masa cu o
parte din acest amestec si incepem sa intindem foile. Foaia trebuie bine
intinsa sa fie foarte subtire, daca masa si mainile nu sunt bine unse cu ulei
atunci foaie se rupe sau se lipeste de masa, daca amestecul il epuizati
faceti altul Foaia intinsa se unge cu unt si ulei se presara putin
gris, apoi se aduce partea dreapta pana mai incolo de mijlocul foii (alta
explicatie nu am gasit) se pune unt si gris (nu mult) apoi partea din
stanga peste partea precedenta si iar unt si gris. Apoi partea de sus se
aduce spre parte de jos insa nu pana la capat se pune unt si gris iar
partea de jos se aduce peste cealalta ca sa formeze un patrat care il







aplatizam bine sa nu fie gros si il coacem intr-o tigaie anti
aderenta incinsa, uscata si fara materie grasa la foc iute, aplatizand turta
cand se umfla. Partea asta e cel mai greu de explicat. Uf !



Pana la urma cred ca seamana mai mult cu foile de placinta !
Daca vreodata se incumeta cineva sa o faca nu inlocuiti untul cu
margarina si framanatati foarte bine aluatul.; Si rezultatul
referitor la turte, se pot incalzi in tigaia uscata ca sa fie mai crocante iar
pentru cei cer le vor mai fragede de incalzesc in MW; inauntru foile nu se
lipesc una de alta cand le rupeti se desfac fâsii;
avatar
ony
Admin

Posts : 79
Join date : 21/03/2016

Vezi profilul utilizatorului http://onyx.forumcreativ.ro

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum